Claranna & Ljudstråle kontakt
CLARANNA & LJUDSTRÅLE

Claranna & Ljudstråle bildades 2006 med hjälp av startbidrag från Kultur i Väst. Sen dess har vi turnérat runt om i hela Sverige och spelat för barn i förskolor och särskolor, samt familjeföreställningar. Vi arbetar också kontinuerligt i mer djupgående processer på särskolor genom workshops, handledning och individuell musikterapi inom Skapande skola. Nummer ett för oss är barnens delaktighet. Vi spelar för små grupper (max 40 barn), så att alla får chansen att prova instrument, eller använda sin kreativitet och fantasi på andra sätt. I särskolan (max 20 barn) följer vi alltid upp föreställningen med en workshop där publiken får interagera med oss och spela
soundbeam/ljudstråle.

Hej, det är jag som är
Ljudstråle (Soundbeam)!

Jag är ett elektroniskt midi-instrument från England. Mesta delen av föreställningen ser inte publiken mig, men hör mig ändå. Ibland kommer jag fram och då får barnen spela på mig genom att röra sig framför en sensor som skickar ut en ultraljudstråle. Jag kan låta på många olika sätt; som en elgitarr, en fiol, ett trumset och mycket mer.
Vill du veta mer om mig
klicka här.

Det är jag som är Clara!

Jag är utbildad musikhandledare och musiklärare med inriktning sång, grupper/klass och musikdramatik.
Jag arbetar i gymnasiesärskolan med musik och drama och frilansar som vissångerska, just nu aktuell med "Hugget i sten - en stenhuggares historia". Jag sjunger också i Rabalder, en Göteborgsbaserad scenisk kör.
För mig är musik en kommunikationsform som alla ska kunna få tillgång till.
Alla kan va’ med!

Anna här!

Jag arbetar som frilansmusiker
på heltid och har i tio års tid jobbat som musiklärare i särskolan. Där har jag jobbat med enskild musikterapi, orkester (med specialanpassade instrument, bl.a. Soundbeam), samt musiklek.

Som musiker arbetar jag mest med folkmusik från olika länder. Bland annat med kvartetten TETRA, samt med gruppen Midvintervaka.

smurf